Бразилия се класира за финала на Копа Америка за първи път от 2007 година, след като победи Аржентина с 2:0 в Суперкласико на националните отбори на Южна Америка. Така Лионел Меси за пореден път няма да има възможността да спечели важен трофей с националния си отбор.

„Гаучосите“ имаха първата възможност за гол в мача, но далечният удар на Леандро Паредес мина над вратата на Алисон. „Селесао“ откри резултата в 19-ата минута. Дани Алвес пое топката в средата на терена, освободи се от няколко съперници и подаде вдясно на Роберто Фирмино, който прати топката пред вратата, където Габриел Жезус протегна крак и я отклони в мрежата на „гаучосите“.

Аржентина отговори с удар в гредата. Серхио Агуеро с глава имаше малшанс след центриране на Меси. С изпълнението си нападателят на Манчестър Сити успя да прехвърли Алисон, но топката се отби от напречната греда.

Тимът на Лионел Скалони демонстрира повишена активност през второто полувреме, опитвайки се да обърне мача. Бразилците отговаряха с контраатаки. При една от тях в 60-ата минута Филипе Коутиньо се озова в чиста позиция, но не успя да намери целта.

Лионел Меси също нямаше късмет. Той опита добавка след блокиран удар на Лаутаро Мартинес, а при изстреля му Алисон беше преодолян, но гредата отново помогна на „селесао“. След това бразилският вратар отрази опасен удар на Меси от фаул.

Крайният резултат беше оформен в 71-ата минута, когато Жабриел Жезус спринтира от собствената си половина с топка в краката и нахлу в наказателното поле на Аржентина. След това подаде към Фирмино, който от близка дистанция не пропусна да се разпише.

В спора за трофея в неделя Бразилия ще се изправи срещу настоящия шампион Чили или Перу. „Червените“ и „инките“ излизат един срещу друг тази нощ от 3:30 часа.