Благотворителен футболен турнир ще събира средства за лечението на Венцислав Робев от Карлово. Събитието е на 4 септември, на стадион "Металик" в Сопот.

Организатори са левскарите от фенклуб "Сините" в града на Вазов. Турнирът ще бъде на малки вратички. Крайният срок за записване е 20 август, на телефон 0887 73 73 30. Допълнително, в близките дни, организаторите ще съобщят програмата на събитието.

"Венци има нужда от операция, струваща 15 000 евро. Нека му помогнем!", апелират организаторите на благотворителното събитие.

Припомняме, че състоянието на 40-годишния Венци от Карлово прогресивно се влошава. В края на месец юли се наложи той да замине спешно за Истанбул с линейка, осигурена от клиниката там. Лекарите са установили, че очното налягане е изключително високо, с кръвоизливи в очите.

Освен това основното му автоимунно заболяване "системна склеродермия" за жалост прогресира и медикаментите не действат, както се очаква. Венци е отключил и редица други заболявания като пулмонална белодробна хипертония, което води до затруднено дишане и едва не се е наложила трансплантация на бял дроб, глаукома, причинила почти пълна слепота, имунен дефицит и Синдром на Рейно, довел до нарушаване на оросяването на крайниците. Всичко това причинява ежедневни болки и страдания на младия мъж.

„Вече няма място, което основното заболяването да не е засегнало. Тъй като всяко едно заболяване има своето скъпоструващо лечение и след опити сами да се справим финансово, се наложи август миналата година да започнем и кампания за набиране на средства. За жалост, средствата са крайно недостатъчни за предстоящите операция, лекарства и манипулации. Офертата на лекарите е 15 хиляди евро за изследвания, операцията на очите, медикаменти и болничен престой. В момента по банковата сметка имаме 2 хиляди лева, които в този етап от лечението не ни стигат”, разказа преди дни Катерина - приятелката на Венци, която е неотлъчно до него.

Извън благотворителния турнир в Сопот всеки би могъл да дари средства за лечението на Венци чрез следната банкова сметка:

Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG38 BPBI 7930 4035 5165 01

Титуляр: Венцислав Атанасов Робев

PayPal: health_ventsi@abv.bg

https://volontime.com/donation-campaigns/123