Довършването на стадион „Христо Ботев” става все по-заплетено, а градските власти са в ситуация, в която не знаят какво да направят. Това обясни кметът Иван Тотев. Преди нова година той е имал среща с президента на клуба Ангел Палийски. Тогава те са говорили за развалянето на сегашната концесия и сключването на нов договор, който да обхване и няколко терена на площ от 8 декара около Колежа.

В деловодството на Община Пловдив сега е дошло ново писмо. В него се иска концесията да бъде продължена в сегашния й вид, като проектът за стадиона ще остане според първоначалния вид.

„Ще поискам среща с ръководството на Ботев, за да знаем как процедираме. Дал съм на юристите за становище искането на ръководството на футболния клуб, за да видим какви са вариантите”, каза кметът. Той обясни, че трябва да се намери пресечна точка между закона и искането на „канарчетата”. В сегашната ситуация концесията трябва да се развали, тъй като срокът за построяването на стадиона е изтекъл. Очаква се до няколко седмици да има повече ясността.