Двубоят между световния шампион на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория Александър Усик от Украйна и британеца Антъни Джошуа ще се проведе в Саудитска Арабия, съобщи промоутърът на Джошуа Еди Хърн в интервю за IFL TV, цитирани от sportal.

"Споразумяхме се за мястото на реванша между Усик и Джошуа, след като и двете страни изразиха съгласието си. Битката ще се проведе в Саудитска Арабия. Готови сме да обявим двубоя скоро", добави Хърн.

 

Според него, срещата условно е насрочена за 23 юли, но може да се проведе седмица-две по-късно. В близко бъдеще се очаква подписване на договорите.

През септември миналата година Джошуа загуби от Усик в 12-рундова битка в Лондон и загуби световните титли в трите престижни версии. Договорът за двубоя включваше клауза за реванш.

35-годишният Усик няма поражение на професионалния ринг - 19 победи, от които 13 с нокаут. 32-годишният Джошуа има 24 спечелени мача (22 с нокаут) и две загуби.