Антъни Джошуа се върна на победния път след убедителна победа със съдийско решение срещу Джърмейн Франклин в лондонската “О2 арена” - 118-111, 117-111.

Джошуа не се представи на особено високо ниво и не зарадва феновете си с нокаут, но пък спечели сравнително без проблеми почти всички рундове, с изключение на 11-тия.

Според мнозина специалисти британската звезда имаше нужда от убедителен нокаут за да затвърди статута си на топ боксьор в тежка категория, което не се случи. Независимо от това обаче той все пак изпълни задължението си и прекрати поредицата от две поражения от Александър Усик.

Джошуа спечели срещу Франклин във вероятно най-лежерната си битка по отношение на темпото и най-ниското ниво на опитани завършващи атаки. Все пак, британецът записа несравнимо по-значимите попадения и след деветия рунд изглеждаше сякаш иска да опита нокаут, но възможността така и не се осъществи, предаде sportal.

Невероятен факт е, че това беше първият боксов мач на AJ от 12 декември 2015 година насам, в който той не се бие за шампионска титла. Тогава той надви Дилиън Уайт, а четири месеца по-късно нокаутира Чарлс Мартин във втория рунд за първия си трофей на IBF.

Последният мач преди този с Франклин на английска почва с участието на Джошуа беше първата му загуба от Александър Усик на стадиона на Тотнъм на 25 септември 2021 година, а реваншът - отново загубен с решение - се проведе в Саудитска Арабия.