214 депутати от всички парламентарно представени групи подкрепиха създаването на комисия, която да ревизира управлението на Бойко Борисов. В хода на дебатите думата „ревизия” бе заменена с „проверка”, която трябва да обхване последните 10 години.

Дълги дебати имаше относно целта, обхвата и срока на проверката, като различните политически партии имаха различни предложения.

В крайна сметка предложението бе прието комисията да бъде постоянна и да обхване 10 години назад. Второто бе предложение бе от Александър Ненков, тъй като първоначалното бе периодът да е 4-годишен. Ненков изтъкна, че ГЕРБ никога не са притеснявали от подобни проверки и това ще покаже колко е направено през последното десетилетие.  

Проверката ще обхване всички държавни структури и фирми, в които над 50% участие.  Това обхваща над 50 държавни структури – фирми, агенции и предприятия.

Председател на комисията ще е Мая Манолова.

От ГЕРБ-СДС в състава на комисията влизат Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков.

От „Има такъв народ” предложиха Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски. Предложиха и Георги Георгиев за заместник-председател на комисията.

От БСП предложиха Румен Гечев, Пламен Милев и Явор Божанков. От ДПС предложиха Йордан Цонев, Сергей Кичиков и Адлен Шевкед.

От „Демократична България” - Иван Димитров, Борислав Сантов, Калоян Янков. А от „Изправи се! Мутри вън!” - Мая Манолова – за председател; а за членове - Драгомир Ушанков и Андрей Бочев.