ПГ на "Има такъв народ" обяви ще подкрепи предложението за мораториум на някои решения на Министерски съвет в оставка. Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по време на дебатите в Народното събрание. 

В началото на изказването му възникна напрежение в пленарната зала. Прочината за него бе демонстрираното от Йорданов отношение към процедурите.

"Ако искате първо реплика, после може да направя изказване, както кажете. Мога да ви ги обединя и да ви спестя малко време", каза Йорданов, след като Ива Митева го помоли да спазва процедурата и да даде възможност за реплика по отношение на предишното изказване. 

"Искам да направя кратко изказване, приемете го като реплика", каза  Йорданов. 

"Някои колеги тук умират да останат в този парламент при всяка цена, каквато и да е тя. Дали ще има служебен кабинет, дали ще върнем мандата или ще направим правителство, ще видите съвсем скоро. Ще завърша с кратък съвет към една моя бивша съученичка, която е лидер на партия. Когато човек започне да говори политически, без връзка с реалността, е хубаво да си направи изказването в рамките на 2-3 минути, защото после след това никой не я слуша", допълни той.