"Ние няма да участваме в това гласуване, защото то е противоконституционно", това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков от трибуната на НС. 

"Това е отнемане на правомощия на изпълнителната власт от страна на законодателната. През последния час и половина в тази зала ставаме свидетели на следната картина: всички партии, без ГЕРБ, са внесли решение и са се подписали под него. След което един час и половина се чудим на кого пръв му е дошла идеята да вземе това невероятно решение, с което да наруши конституцията. Спорът е кой носи тази титла на първенец", каза Биков. Той остро заяви, че от един час в залата тече дебат дали г-жа Нинова или Манолова първа се е сетила за мораториума. 

"Ако искате да спрете всички концесии, всички сделки, назначения, да промените начина, по който се правят, трябва да направите правителство, а не да стоите час и половина и да занимавате цяла България с вашите неадекватни изказвания. Пред страната има изключително важни предизвикателства. Ще ви припомня, че се намираме в здравна криза, в икономически затруднения, в социални затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой от вас не е казал преговаря ли в момента за някакво правителство, кой ще участва в това правителство, къде се водят тези преговори, на база програми ли са? Предлагате ли нещо да се случи, освен глупости и неадекватни изпълнения в тази зала", попита Биков. 

"Спрете да злоупотребявате с доверието на собствените си избиратели", апелира той.