На кръстовището между бул. "Васил Априлов" и Пещерско шосе, където се извършват ремонтни дейности, докато копаеха, работниците се натъкнаха на... стена. Тя е широка 1,5 метра и е с редени камъни. Засега не е ясно що за стена е това, но кметът Иван Тотев увери, че ремонтът няма да спира. Очаква се археолозите до няколко дни да обработят находката, като това няма да пречи на работата на строителите.

Както вече ви съобщихме, булевард "Васил Априлов" трябва да е готов до края на месеца. Това поне обещаха от общинското ръководство в Пловдив. Ремонтните дейности по булеварда ще бъдат пришпорени, като целта е той да бъде отворен на 1 октомври.

Интересна е причината, която е довела до ускоряване на работата по обекта, ремонтът на който сякаш продължава цяла вечност. Засилилият се през последните дни трафик и огромните задръствания в Пловдив водят до форсираните ремонтни дейности. По думите на кмета Иван Тотев през следващите 10 дни ще се работи и в почивните дни, за да бъде отворен булевардът.

Общинските власти ще раздигат и колите по участъка на булеварда от „Любен Каравелов” до „Пещерско шосе”, който се е превърнал в паркинг. От няколко дни паяци дежурят през целия ден, за да вдигат нарушители.

Припомняме, че това е третият срок, който дават от Общината. Надяваме се, че този път ще бъде последен.

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg