Избирателите си остават у дома, не защото са разочаровани от партията, за която са гласували, а от цялата политическа класа, която се е раздалечила от тях и техните нужди, смята лидерът на "Български възход".

"Разочарован съм. Бе изгубено безценно време в безсмислени караници за власт на всяка цена, вместо да има план как да преведем България през най-тежката криза на този век. Това е непростимо". Това заяви Стефан Янев в заключителната декларация на "Български възход". За пети път отиваме на избори и това е доказателство за пълния срив на политическата система, съжали той.

Янев се е клел да брани държавата с цената на живота си, но в НС се наложило "като медиатор да успокоявам опиянени младежи, които скачат на бой и могат да си счупят нещо". Разумът, спокойствието и логиката останаха неразбрани, съжали той. И обвини някои, че са си мислели, че "точно тяхната пръчка от снопа на Кубрат е по-здрава от всички останали, но това не е така".

"В опит за трупане на личен имидж мнозина пропуснаха, че все повече българи тънат в мизерия", критичен бе той. И съжали, че политическата безидейност разбива България и унищожава народа ни. Скастри и всички, които ни вкарват в спирала от нескончаеми избори.