Парламентарните групи на "Продължаваме Промяната" и "Възраждане" отказаха среща с номинираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.

Разговорите с "Продължаваме Промяната" бяха насрочени за 9.00 часа. От партията обаче не се явиха на срещата като вместо това изпратиха писмо, в което благодарят на проф. Габровски за поканата и припомнят, че многократно са заявили позиция, че няма да подкрепят първия мандат за съставяне на правителство.

От "Продължаваме Промяната" заявяват готовност да проведат разговор с него на следващ етап и да дискутират 16-те приоритетни за формацията в качеството му на министър-председател.

От "Възраждане" също изпратиха писмо, с което информират проф. Габровски, че няма да се явят на срещата заради фундаментални и непреодолими политически различия с ГЕРБ-СДС като влизането в еврозоната, предоставянето на оръжие за Украйна и закупуването на нови изтребители Ф-16. Тези различия не позволяват на "Възраждане" да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, посочват от формацията.

Оттам изразяват готовност да работят заедно с ГЕРБ-СДС по темите, по които имат допирни точки като тази за въглищните мощности.