Не сме поемали ангажимент да подкрепяме Кирил Петков и Продължаваме промяната. Не напускаме партията, за да се влеем в друга партия. Не сме говорили за постове, не се продаваме за пари. Ще подкрепяме всяко едно решение или действие на която и да е партия в парламента, което е в интерес на държавата и на гражданите. Около това становище се обединиха категорично шестимата депутати, които оттеглят доверието си от Има такъв народ. Това са Радостин Василев, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Деян Петков, Николай Радулов и Георги Георгиев

Те са категорични, че причината за действията им е политиката на партията и едноличното управление на Слави Трифонов.

Радостин Василев: Задкулисието проби в ИТН, Трифонов е бизнесмен, а не лидер с моралНяколко депутати свалиха доверието си от лидера на партията Слави Трифонов

Георги Георгиев посочи, че през цялото време не е взел 1 лв. от тази партия. „Първия офис го открихме във Враца. Слави Трифонов не пожела да дойде да откриването. И на откриването на втория не присъства. С Трифонов се виждаме толкова рядко, колкото да не забравим как изглежда на живо”, заяви Георгиев.

Той съобщи, че е получил обаждане от Тошко Йорданов да махне свой остър пост във Фейсбук срещу Гроздан Караджов. Георгиев обаче съобщи, че се е срещал със строители и представители на фирми, които му се оплакали, че всички обществени поръчки са саботирани. А на министър Гроздан Караджов се предавало кои са „правилните фирми”, които трябва да ги спечелят.

Иво Атанасов, депутат от видинския избирателен район, пък заяви, че е вярвал в каузата на ИТН. „Целта беше една – смяна на порочния модел ГЕРБ. Аз казах, че има моменти в живота, в които човек трябва да вземе своето решение. Има моменти в живота, когато трябва да кажеш: Искам да пробвам да променя тази система. За мен тази партия изключително трудно функционираше. Това е не само мое мнение, но и мнението на областни и общински координатори, на членовете на тази партия. Тя е лидерска партия. Със Слави Трифонов не съм се виждал от една година. Решението ми за прекратяване на членството ми в партията не е плод на емоция. Бях го решил веднага след Нова година. Но казах, че ще остана в парламента, за да се борим за това, което сме обещали на гражданите. Нещата в парламентарната група в 47-ия парламент на нас не ни се казваше нищо. След изборите, когато трябваше да се водят коалиционни преговори, ние не знаехме абсолютно нищо”, съобщи той.

И обясни, че назначенията се спускали, а Слави Трифонов не ги е коментирал със своите съпартийци. „Хората негодуваха срещу липсата на комуникация. Искахме да се срещнем със Слави Трифонов да ни каже каква ще бъде политиката на партията, но ни беше отказано. Съжалявам, че не свиках Арбитражно-контролната комисия за изключване на Тошко Йорданов. Тогава щеше да има време да съхраня здравото ядро в партията”, каза Атанасов.

„Постът на Слави Трифонов от днес е изключително унизителен. Ние сме обявени за предатели, хора, които са се продали за пари или постове. Никога не съм имал такъв стремеж. Ние сме създателите на тази партия. Г-н Трифонов, аз никога не съм предавал или продавал кауза. За мен предаването или продаването на каузата Има такъв народ бе извършено от нашето ръководство”, заяви той.

Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньорАсен Василев отрече петимата отцепили се народни представители да са били мотивирани от ПП