Напрежение отново витае в сградата на Народното събрание, където в момента текат дебатите преди гласуването на предложението за налагане на мораториум върху действията на Министерстки съвет. Председателят на групата на БСП отново възрази срещу аргументите, с които предложението за налагането му, отправено от нея миналата седмица, не бе включено в дневния ред. Тя заяви, че си е разменила реплики с депутата от ДПС Йордан Цонев, който, по думите ѝ, се държал арогантно. 

"Онзи ден пред всички камери и пред ръководството на БСП с мен се проведе арогантен и нахален разговор. В смисъл - "оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове". Цитирам Йордан Цонев и заставам с лицето си пред целия български народ и имам свидетели цялото ръководство на партията. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. Ако си върнете камерите ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на три минути, в който скандално заявих: "Кой си ти, че ще казваш, какво ще прави БСП?". Вие може да командвате във вашата група, но не и в БСП", каза Нинова.

"Дотолкова г-н Цонев бе възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. В скандала му заявих" Кой си ти, че ще казваш какво ще се прави в БСП?". Вие можете да командвате във вашата група, но не и в БСП. Пета година казваме, че не искаме да бъдем част от това задкулисие. Всички аргументи за противоконституционност те си ги обориха сами с днешното предложение", каза тя.

По думите ѝ това е дошло след концесията на летище София. Нинова заяви, че са подменени водещи кадри дори в сферата на културата.

"Утре ще ви изнеса факти, дори за културата – театри, читалища, всичко е подменено", каза тя. 

Йордан Цонев обаче представи съвсем различна гледна точка за проведения между двамата разговор. Той отрече да е изричал такива думи.

"Заставам пред вас и ви заявявам категорично, че не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите, които казах, бяха свързани със служебния кабинет и с това, което говорих днес от тази трибуна“, посочи той.

"Кой си ти?", ми беше казано, когато влязох в острия тон на г-жа Нинова. Казах ѝ, че ми дойде дотук да ми се карат от тази трибуна, а тя отговори "Кой си ти, че да ми държиш такъв тон?". Казах от тази трибуна, че сега и веднага има само вкъщи.

Да излезеш с 50% по малко гласове и по-малко депутати, е оценката на хората за тази партия", заяви народният представител.