ГЕРБ ще заложи почти изцяло на нови лица за районни кметове на Пловдив. На представянето на централата от Бойко Борисов бяха изброени имената на кандидатите за шестте района на града. Изненадващо единствено Георги Стаменов, който в последните четири години управлява „Централен“, бе издигнат за нов мандат. Другите петима действащи райкметове със сигурност ще предадат властта след 5 ноември.

Борисов от Пловдив: Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за градаДимитров изрази надежда за начало на една позитивка политическа кампания

За района „Западен“ от ГЕРБ издигнаха Ангел Славов, който в момента е общински съветник в ОБС-Пловдив. Преди това той оглавяваше общинския инспекторат, изкара и един мандат като заместник-кмет на „Западен“.

Друг член на младежката организация на ГЕРБ Георги Гатев ще се опита да наследи Костадин Димитров в „Тракия“. Той е завършил политология, а през последните години оперира частен бизнес.

За район „Източен“ кандидат е друг общински съветник в лицето на Емил Русинов. Той работи като началник група във ВЕЦ „Родопи“.

В „Южен“ кандидатът е Атанас Кунчев, който през последните четири години бе заместник-кмет в район „Източен“.

В „Северен“ номиниран е Илия Лалев, който има фирма за търговия и доставка на хранителни продукти.

Прави впечатление, че в листата за общински съветници не фигурират сегашните районни кметове на „Южен“ и „Северен“ – Стоян Алексиев и Костадин Язов. Председателят на ОбС Александър Държиков също не попада в листата сред останалите 51 кандидати. За сметна на това на челно място са сегашните районни кметове на „Западен“ и „Източен“ – Димитър Колев и Иван Стоянов.

Междувременно Колев, който е и новият областен координатор на ГЕРБ, регистрира кандидатите за кметове и общински съветници в общинската избирателна комисия.