Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Това обяви официално лидерът на политическата партия Бойко Борисов преди минути. Рано днес целият актив на формацията се събра в централата им на бул. „Марица-Север“ и го посрещна с аплодисменти. Той пристигна в града под тепетата специално, за да представи кандидатите си. 

"Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет на район "Тракия" три мандата", изтъкна Борисов.

 

Костадин Димитров е трети мандат кмет от ГЕРБ на пловдивския район “Тракия”. Роден е на 5 юни 1975 г. Завършил е математика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Магистър е по математически науки. Управлявал е район „Тракия“ през годините – 2011 – 2015 г., 2015 – 2019 г.. На Местните избори на през октомври 2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60% от гласовете. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор. Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуон-до, дългогодишен състезател по таекуон-до ITF и републикански шампион.

Аз съм вицепрезидент на БФТ и преди години обикаляхме много зали в чужбина. Едно домакинство не можехме да приемем. Откакто ГЕРБ е на власт имаме зала във всеки един град в България. В Пловдив бяхме домакини два пъти. Наистина е трудно да изброим направеното“, каза Костадин Димитров и изрази благодарности към  членовете на партията в Пловдив и екипа му.

Той заяви, че вече изготвя политическата си програма за Пловдив и даде заявка, че ще бъде „впечатляваща“. Не издаде обаче подробности. Изрази надежда за една положителна предизборна кампания. 

Районните кметове на града ГЕРБ нареди по следния начин. За район " Централен" остава Георги Стаменов, който е единственият районен кмет, който партията запазва на позицията. За район "Тракия" ще се бори Георги Гатев. В "Западен" е Ангел Славов, "Южен" - Атанас Кунчев, "Източен" - Емил Русенов и "Северен" - Илия Лалев. 

Борисов запази в тайна името на избраника си за кмет в София, но каза „Имам 6 много добри кандидати“. Заяви, че ще обяви конкретно лице на брифинг в столицата. Посъветва колегите си от Пловдив да водят позитивна кампания.

Пловдив е интелигентен град. Тук има хора, които могат да мислят с главата си. три години се нагледаха на неща. Мисля, че могат да направят разликата“, коментира Борисов.   

Бе обран в коментари за национални политики. "Гарантирам, че при едни добри резултати това, че участваме в сглобката, ще ни даде възможност максимум да оказваме влияние и да помагаме на град Пловдив, общината има нужда от дофинансиране, особено след ротацията", заяви Борисов.

 

 Припомняме, че до последно от партията не обявиха нищо конкретно за кандидатите си в големите областни градове. Бойко Борисов посочи, че след приключване на Ретрограден Меркурий ще говори с имена за кандидатурите си. Въпреки това от известно време Костадин Димитров бе най-соченото лице за кандидат на ГЕРБ за Пловдив.