Всички трябва да сме горди като българи, че помогнахме на Украйна. Имали сме една важна роля в исторически момент. Надявам се това да остане като позитивна роля на страната ни в конфликта. Аз лично се гордея. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Нова телевизия.

„Ние успяхме да съчетаем всички критерии това да се случи по правилния начин. Нямахме директен внос към Украйна. Г-жа Нинова е права, че няма един изнесен куршум за Украйна. Ние продавахме на страни на НАТО“, уточни той.

Кирил Петков коментира и обединението между ПП и ДБ. „Вчера бях заедно с ДСБ, Христо Иванов и др., всички бяхме застанали на един ред и усетих силата на това обединение. Ние имаме общи приоритети, общи цели и ценности. Целта ни е да върнем надеждата на хората“, уточни той.

„Обикаляйки из страната видяхме много активни групи с ясна кауза и те осъзнават, че индивидуалните битки не са достатъчни и трябва да се обединим. Шест партии вече сме заедно, но може и различни организации да се присъединят към нас. Голямата битка са местните избори. Имаме нужда от 20 000 общински съветници – свестни хора. Те трябва да поведат битката за местната власт“, обясни Кирил Петков.

„Аз вярвам, че не само ще сме първа политическа сила, а и ще имаме огромно мнозинство. Хората не могат да понесат повече разочарования. Вярвам, че в следващия парламент ще можем да управляваме. Ако усетим силата на обединението ще сложим край на безпътицата. Ще имаме общ кандидат за кметските избори в София. Каузата е по-важна от индивидуалната нужда на всеки един от нас“, каза още Кирил Петков.

„Направихме грешката да влезем в обяснителен режим на глупостите на г-н Борисов. Ако мислите, че можем да вземем 80 млн. от Пентагона, като посредник...Спираме да му обръщаме внимание и ще го съдим за клеветите му“, закани се Петков.