Приключи втората среща на президента Румен Радев от серията консултации, които той провежда в опит да бъде създадено работещо правителство на България.

След разговорите Кирил Петков заяви, че ПП ще бъдат най-предвидимата опозиция за мандатоносителя, който ще бъде ГЕРБ. Те ще имат лукса да знаят по кои политики ще подкрепим едно правителство и по кои няма:

"Нашите предизборни обещания бяха спазени, българските граждани трябва да свикнат, че партиите трябва да спазват своите обещания. Категорично казахме, че първият мандат няма да бъде подкрепен от нас". 

"Неведнъж сме заявявали, че в НС пред камери ще водим разговори с всички политически сили", каза на свой ред другият съпредседател на формацията Асен Василев.

Днешните разговори бяха с представители на "Продължаваме Промяната", които обявиха пред държавния глава, че ще говорят с първия мандатоносител по 16 политики, но ПП няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС.

Радев към ПП: Не може да има правителство на всяка цена, но трябва диалогКирил Петков отново заяви пред президента, че няма да дадат подкрепа за първия мандат