"Независимо какъв е шансът този кабинет да мине, ние ще опитаме. Трябва да направим всичко, което зависи от нас. Човек никога не знае, но е задължен да направи най-доброто." Това заяви Кирил Петков в ефира на bTV.

"Много е неприятно да няма подкрепа. В последната семица преди да бъдем свалени всички деца с диабет получиха сензор, който да измерва кръвта. Това накрая никой не го броеше. Този тип примери ми дава надежда, че ние трябва да бъдем максимално откровени и да не се опитваме да правим политически театър. Призовавам другите партии да се обърнем към действия. Поне да се придвижим по тези 20 законопроекта. Да започнем с нещата, които ни обединяват и да ги гласуваме."

"Единственото име, което е ясно засега е акад. Денков. Трябва да намерим най-добрите експерти, но приоритет са политическите лица. Божанов е перфектен пример. Той е програмист и едновременно с това е ясна политическа фигура. Аз лично не познавам по-добър финансист от Асен Василев. Аз лично бих казал, че 100% той трябва да е министър на финансите. Ние дадохме доверието си на акад. Денков. Той трябва да подбере хората. Оставяме го той да лидира", добави лидерът на "Продължаваме промяната".

По отношение на БСП и въвеждането на хартиената бюлетина Петков коментира, че в момента е приет най-лошият вараинт за гласуване.

"Ако мотивацията на БСП за хартиената бюлетина е била старите хора, тогава не би трябвало да ги спре да има машинен протокол. В момента сме в ситуация, в която приехме най-лошия вариант с машини, кото са просто принтери. Ако Денков успее да влезе в диалог, има пространство БСП да се върне назад."

"Може би не сме най-добрите политици, защото казваме каквото видим. Когато направиха първото движение да върнат “Газпром”, ние казахме, че е неправилно. Да, може би не правим стратегически ходове и според мен президентът не обича критика и реагира емоционално." 

Петков добави, че се надява да има още време преди връчването на втория мандат, за да може Денков да продължи разговорите.