Бурните страсти в парламента продължават и по следващата точка от дневния ред. След като депутатите се караха над 2 часа за комисията за ревизията на управлението на Бойко Борисов, точката на кипене бе стигната с предложението да бъде задължен да дойде в Народното събрение.

Мая Манолова предложи проекторешение, с което премиерът да бъде извикан да се яви пред депутатите на 21 април.

"Предлагам докладването на премиера Бойко Методиев Борисов да се включи като точка 1 от програмата на НС за вторник, 20 април, 2021 г. Защото е Народно събрание - актовете са задължителни за премиера. Предлагам НС да задължи премиера Борисов да се яви тук и да докладва! (...) Има нов парламент и ново ръководство - гаврата с парламента ще спре и вие няма да опазите Борисов, той ще се яви тук!", заяви Манолова. Нейното предложение предизвика горещ дебат и реакции от ГЕРБ.

Депутатът от ИТН  Филип Станев  започна с атаките към Борисов, като заяви, Бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя, който се страхува да дойде в Парламента.

По-далеч стигна и Тошко Йорданов от „Има такъв народ”:

„Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Шофьорчето Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път“,  това заяви Йорданов.

Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев поиска председателят на Народното събрание да глоби депутатите от ИТН за оскърбителното поведение спрямо премиерът.

 „От тази трибуна видяхме как умира българската демокрация“, заяви Георгиев.