Не са водени разговори за имена на министри от "Демократична България", както и какви ресори би поела формацията, ако мандатоносителите от "Продължаваме промяната" предложат състав на кабинет с втория мандат.

Това коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Думите му идват след като по-рано на брифинг кандидат-премиерът на ПП Николай Денков обяви, че партията му чака предложения от останалите политически сили, които да бъдат включени в програмна декларация, която ще бъде гласувана в зала. Ако въпросната декларация обаче не събере нужната подкрепа, то ПП ще върнат папката с мандата неизпълнена на президента Радев.

"ПП са мандатоносител, те организират процеса. На този етап разговори за ресори, за имена, не е имало. Дали ще има наше участие в кабинета зависи от цялостния процес. Ние сме готови да дадем подкрепа и да участваме в усилието за формиране на кабинет на малцинството с втория мандат. Но оттам нататък по всяка конкретика можем да се произнесем, когато стигне дотам процесът", каза Иванов.