БСП удари дъното, а ако продължи с тези темпове,  на следващите избори вероятно ще остане  извън парламента.  Това написа младият пловдивски хирург д-р Любомир Паунов, който е дългогодишен член на БСП, а доскоро бе в ръководството на градската организация на социалистите.  

В критичния си пост срещу ръководството на „Позитано” 20 д-р Паунов  заяви, че времето Нинова да си тръгне с достойнство отдавна е отминало, но тя трябва час по-скоро да напусне поста,  който заема.

Нинова: Няма да подам оставка! Успяхме да запазим предишния си резултатПравителство на ГЕРБ няма да подкрепим, каза лидерът на социалистите

Ето и целия пост на д-р Паунов

Уважаеми другари - членове и симпатизанти на БСП, днес е време отново за анализи! Но, понеже тези, които са задължени да ги извършат, са се скрили в „хралупите си“ на ул.„Позитано“, е необходимо да ги направим ние, обикновените социалисти. А, фактите са следните! За първи път в историята си БСП е пета политическа сила! Досега винаги сме били или първа такава, или най-силната опозиция! За 7 години управление, г-жа Нинова ни направи една малка и безлична партия, от която хората явно вече нямат нужда. „Ударихме“ дъното, от което излизане няма. Не едни следващи избори с нея, вероятно ще останем извън парламентарното представителство. Нека и да обобщим последните няколко резултата.

На национално ниво:

- Март 2017. (още я имаше инерцията от предишното ръководство и всички, независимо от мнението си бяхме другари и „инакомислщите“ не бяха гонени и „подменяни“) – 955 хиляди гласа (близо 28%), 80 мандата и второ място,

- Април 2021г. – 480 хиляди гласа (15%), 43 мандата и трето място,

- Юли 2021г. - 365 хиляди гласа (13%), 36 мандата и трето място,

- Ноември 2021г - 267 хиляди гласа (10%), 26 мандата и четвърто място

- Октомври 2022г – 232 хиляди гласа (9%) и пето място

На местно ниво:

- Март 2017 г. – 41 хиляди гласа (близо 26%), 3 мандата и второ място,

- Април 2021г. – 20 хиляди гласа (близо 15%), 2 мандата и трето място,

- Юли 2021г. - 15 хиляди гласа (близо 13%), 1 мандат и трето място,

- Ноември 2021г - 10 хиляди и 700 гласа (9%), 1 мандат и трето място

- Октомври 2022г – 9 хиляди и 400 гласа (8%) 1 мандат и пето място (само 6 МИР са с резултат, по-лош от нашия, а ние за първи път имаме под 10000 гласа)!

Това са изборите на „подмененото“ от Нинова местно ръководство, което носи пълната отговорност за резултата! Когато ние, „инакомислещите“, работихме без финансиране, с всички пречки от "антуража й", бяхме виновни. Сега трябваше лакеите й, с осигурения им пълен от нея комфорт, да покажат, че въпреки, че бяха противоуставно „инсталирани“ като „ръководство“, могат и знаят как да се представим достойно на избори.

Относно личния вот – 1 председател има малко над 400 преференции, един бивш зам.-министър е с 250, а 19 объркани кандидата - между 14 и 88 (по-малко от членовете на една фамилия)!!!

Уважаеми другари, това е позор! Когато ние, „инакомислещите“, бяхме в листите за народни представители, ако имахме под 500 гласа, ни беше срам да погледнем хората в очите. Но, подмяната на лекари, учители и успешни бизнесмени с обществено неизвестни, непопулярни и компрометирани хора, без необходимия образователен ценз и експертиза, води до тези резултати. Нека да не асоциираме и личния вот с общата нагласа на гласоподавателите, защото той показва на колко хора ние, като личности, сме спечелили доверието! Не е разумно и да слагаме всички под общ знаменател, защото аз уважавам голяма част от тях и те, вероятно, са в листата против тяхната воля, а като „пълнеж“.

Изводите за причините, поради които достигнахме дотук, всички социалисти ги знаят, но трябва да се подчертаят и обобщят още веднъж:

- Националното ръководство, в лицето на неговата председателка, е или крайно некомпетентно и компрометирано сред обществото, или успешно си изпълнява вероятната, с оглед всички тези провали цел - да унищожи партия с над 130-годишна история.

- На местно ниво, както многократно заявявах, „промяната“ се нарича „подмяна“ и хора с абсурдни и цинични прякори, доказано компрометирани, медийно обявени за фалшификатори и плагиати, уволнявани за измами и опити за търговия с влияние, без идеали, смучещи като пиявици от партията и знаещи само да взимат, но не и да дават, не могат да са лицето на партията (както на местно, така и на национално ниво). Те не познават устав и партийна структура, не знаят как се прави предизборна кампания, но много умело си служат с нескопосани опити за компрометиране на „инакомислещите“ в гаражни сайтове и умеят да заплашват със съд. Такива хора могат да раздават флаери и листовки по време на кампаниите, но не могат да бъдат в ръководството на партията и да я представляват.

- Когато интелигентни и можещи „инакомислещи“ другари са позорно и противоуставно гонени и „подменяни“ с такива, за които партията е хранилка, с липсващи идеали, образование, квалификация и експертиза, резултатите са налице и напълно очаквани.

В заключение, искам да подчертая на г-жа Нинова, че това не е личен избор, а нейно задължение - незабавно да даде обяснение на всички членове и избиратели - ние ли сме „моралните победители“, време ли е за оставки или „идва тежка зима“, „няма смисъл от крайни действия“ и „не можем да оставим страната и партията в тежката ситуация, която се задава“ и тя „поема цялата отговорност“ и затова ще остане. Знам, че сега, с „придворните й“, се чудят как отново да „замажат“ причината за най-тежката катастрофа в историята на най-старата партия, но аз мога да ги улесня – това е последният Ви шанс, ако целта не е била да ликвидирате БСП, да си тръгнете завинаги...

 Разбира се, че времето да направите това без срам, с чест и достойнство, отдавна е отминало и затова бъдете сигурни, че скоро никой няма да Ви помни!

P.S. Постът на д-р Паунов  бе публикуван преди  пресконференцията на Корнелия Нинова.