Оттук нататък нито един българин няма да може да гласува, без да попълни бюлетина с химикалка. Това каза в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев, след като беше прието връщането на хартиената бюлетина . Той посочи, че машинното гласуване е било убито.

„Машините, които ползвахме към момента, ще бъдат изхвърлени - тези 80 млн. лв.. Те повече няма да бъдат ползвани, освен ако няма извънредни избори преди местния вот. Минаваме на изцяло ръчно гласуване, може би с броячки”, посочи още той.

"Отивате в магазина. Вместо да си платите с карта - си плащате кеш. Как ще ви изброят кеша – с броячка или на ръка, е единственото, което остава ГЕРБ, БСП и ДПС да решат в тази парламентарна зала", допълни Василев. Той поясни, че по отношение на въвеждането на броячите на хартиени бюлетини има много казуси и те трябва да бъдат обсъдени. 

Обрат! "Хартиената коалиция" ликвидира машинното гласуванеНа предсрочни избори гласуването ще бъде смесено, на следващите редовни – с хартия, както искаше ДПС

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов посочи, че не е ясно как ще се гласува на местните избори. „Този законодателен качамак, който наблюдаваме, е или пълна аматьорщина, или целенасочен план да не знаем как ще се гласува на местните избори заради тяхното огромно политическо значение”, е мнението му.

Според Кирил Петков фокусът е местните избори. „Знаем, че по време на местния вот има най-голям брой невалидни бюлетини. Знаем, че те в момента са притеснени и се опитват по всякакъв начин да объркат цялото общество, но реално да откраднат вота на българските граждани”, посочи той.