Анонсираната първа копка на ул. „Царевец” от кмета Здравко Димитров все пак не бе направена. Въпреки че преди балотажа от Община Пловдив бе анонсирано, че градоначалникът ще даде старт на реконструкцията, такъв не бе даден.

На място стана ясно, че Зико ще покаже проекта и промените, които са наложени на него. Причината явно е, че първо обектът няма строително разрешение и второ – все още ВиК не са минали с Южния обходен колектор.

Това значи, че работата по ул. „Царевец” от страна на Община Пловдив не може започне преди 2024 година.

На място кметът се похвали, че е променил проекта, така както е трябвало – вместо да се сменя колектора под сегашното платно, той ще бъде изместен в новото. Там всички имоти са отчуждени, като от фирмата изпълнител по проекта на ВиК вече препроектират.

„Тук нямаше нито един отчужден имот, както е на бул. „Александър Стамболийски”. Поради това там нямаше как да се смени проекта, защото беше късно. Поне на ул.”Царевец” го направихме, както трябва”, заяви Зико.

Първата част от ул. „Царевец”, която ще се рехабилитира е участъка от бул. „Хаджи Димитър” до кръстовището със „Солунска”. Това означава, че движението по новоремонтирания булевард ще бъде спряно.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев обясни, че се надява всички дейности на кръстовището и първата част от ул. „Царевец” да се завършат до месец, за да не пречи на движението.

Очаква се, след като от ВиК приключат с преместването на колектора и водопроводната мрежа, от Община Пловдив да започнат с изграждането на пътната част  и тротоарните настилки.  Парите за проекта са осигурени през 40-милионния заем.

Зико си тръгва като кмет на Пловдив с най-странната първа копка в мандата сиДават старт на ремонта на ул. „Царевец” – там обаче скоро няма да се прави нищо