Преди да сдаде властта кметът Здравко Димитров ще направи последната си първа копка. В 11:00 часа на 6 ноември Зико ще даде старт на реконструкцията на ул. „Царевец”, която чака своя ремонт вече трета година.

 Започването на ремонта е изключително странно и е по-скоро за „историята”, за да остане Зико в аналите, като кметът положил неговото начало. Причината – работата по улица „Царевец” е невъзможно да започне до края на годината.

Реконструкцията и разширението на улицата е свързана с два проекта – на ВиК и Община Пловдив. Оттам първо трябва да мине именно Южния обходен колектор, а едва след  това градските власти да финансират разширението и оправянето на пътната и пешеходна част.

Първоначалният проект за ул. „Царевец” бе колекторът да остане в съществуващото платно. След повече от 2 години преговори обаче се взе решение той да бъде преместен в разширението, което вече е отчуждено.

За да се случи това обаче е нужно първо да има нов съгласуван проект с одобрено и допълнено строително разрешение. След това и индексация на договора с „Еко проект – Пловдив”.

В момента проектът е даден за съгласуване, но все още не е одобрен. Това значи, че поне до края на годината няма как да се извърши каквато и да е дейност от ВиК.   Едва след като се премести колектора  и изградят водопроводи и отклонения, Община Пловдив може да работи по участъка.  С други думи  може и да е минала една година, откакто се е заклел новия кмет.  Въпреки това – Димитров ще  даде старта на реконструкцията, за да влезе в историята.