Търговете за продажбата на общинските части на Транспортна болница бе обявен от Община Пловдив. След решението на Общинския съвет през септември, кметът Здравко Димитров е пуснал обявлението за наддаването на за двата имота. То ще се състои на 23 октомври, а документи  за участие ще се приемат до 20 октомври.

Местният парламент реши в двата търга за недовършения корпус на лечебницата на ул. "Колхида" с явно наддаване на могат да участват само университетски болници на територията на Община Пловдив.

Единият търг е имота от 415 кв.м,  която начална цена е 369 хил. лева.  Вторият имот е част от 7-етажна сграда със застроена площ от 1255 кв.м, с начална цена от 6,3 млн. лева.  Депозитът и за двата търга е от 30%, а стъпката за наддаване е 2000 лева.

Продажбата на двата имота трябва да запълнят дупката в бюджета на Община Пловдив в раздела за приходи от собственост.  Това е едно от перата, които изостават най-много при събирането на постъпления.  

Пловдивски здравни заведения ще наддават от 7 млн. лева за общинската част на Транспортна болницаОтложиха точката за прекратяването на съсобственост за имот, готвен за застрояване