Само университетски болници на територията на Пловдив ще могат да наддават в търга за продажбата на общинската част на Транспортна болница. Това решиха общинските съветници  относно предложението за продажбата на  недовършения корпус на лечебницата на ул. "Колхида".

Общата цена на двата имота е около 7 млн. лева, като интерес към нея е проявен от здравни заведения. По-малката част от имота е 415 кв.м, а началната цена е близо 370 хил. лева без ДДС. Вторият имот е част от 7-етажна сграда със застроена площ от 1255 кв.м, с начална цена от 6,3 млн. лева.  Депозитът и за двата търга е от 30%, а стъпката за наддаване е 2000 лева.

Другото предложение – парите от продажбата на имотите да отиде за целево финансиране на  здравеопазването не бе прието.

С друго свое решение Общинският съвет отложи  предложението да се прекрати съсобственост с частна фирма за парцел от 300 кв.м срещу автогара „Филипово”. В  момента Община Пловдив притежава ½ идеални части, а на самия парцел има павилион.  Общината се канеше  да продаде имота срещу 135 хил. лева – по-малко от цената на апартамент н фирмата „Фърст едишън”, която има проект за 6-етажна кооперация.

По време на дебатите бе поставен въпроса дали Община Пловдив не може да откупи дяла на фирмата, за да се избегне ново строителство в без това застроената зона. Така предложението бе отложено.

Над 13 общински апартамента също бяха продадени на наематели, като два от тях бяха на общински служители.