Тази неделя от 16:00 ч. до 21:00 ч. ще се проведе четвърто му издание в парка на Гарнизонна фурна под мотото „Зелен западен”. 

Целта е да се насърчи отговорното потребление, което генерира по-малко отпадъци, да се запознаят хората с ползите от рециклирането и да се възпита по-голяма чувствителност към темата за околната среда.

Re:Bazaar „Зелен Западен“ е място, на което ще се случат разнообразни активности: базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, спорт и забавления. Ще чуем и много зелени истории от малките и големи бизнеси, които ще ни вдъхновят да променим своите ежедневни навици.

В специално обособена зона участниците ще предложат качествени дрехи, стоки за бита и играчки, за да се насърчи повторната употреба и да се удължи жизненият цикъл на продуктите.

„Чрез това събитие искаме да ангажираме гражданите със зелената идея, за да направим заедно градската среда по-чиста и приветлива“, споделя кметът Тони Стойчева. „Каня всички в неделя да ни посетят, за да поговорим за алтернативите, но и да направим нещо много хубаво. Имаме кауза, която може да се осъществи с ваша подкрепа – събираме средства за самотна майка с три деца от квартала. На щанда ни ще намерите много интересни находки – наши лични вещи: книги, детски играчки, дрехи, бижута и аксесоари. Вярваме, че ще покажем солидарност и ще дарим усмивка на това семейство в нужда“, допълва г-жа Стойчева.