Обявеното обучение на всички оперативни полицейски служители за противодействие срещу неадекватни шофьори започва от утре. То ще се провежда в двора на сектор Специализирани полицейски сили на Гребната база. Първите, които ще минат курса за тактически действия при проверка на МПС, са от охранителна полиция.

Припомняме, че след случая с неадекватния шофьор в КАТ – Пловдив  началникът на Охранителна полиция в Пловдив Костадин Костов обяви старта на обученията, които ще се проведат в цялата страна.

Поетапно в тези учения ще се включат всички униформени, на които  ще ме се разяснява как да реагират в подобни ситуации. Те  също така ще имат теоретична и практическа подготовка за употреба на физическа сила, помощни средства и ленти с шипове на пътя. 

„Напоследък все по-често се налага използването на физическа сила и технически средства от страна на полицейските служители, във връзка със зачестилите случаи на неспиране при опит за полицейска проверка в цялата страна. Знаем за случаите в Бургас, в Сливен и други.

В тази връзка, ръководството на министерството, в лицето на главният секретар на МВР, изготви писмено разпореждане, според което започва засилено обучение на целия състав със полицейско правомощие, по отношение на: теоретична подготовка за спиране на водачи на МПС, извършване на проверки, употреба на физическа сила и помощни средства”, заяви Костов преди дни.

 

МВР започва поетапно обучение на служителите за противодействие срещу неадекватните шофьориТова се налага след зачестилите случаи на неподчинение на водачите

 

Мъжът, който се заби в саксиите пред КАТ - рекордьор с 63 акта, без книжка и дрогиранНарушителят е рискувал живота на гражданите, които чакали в двора на Пътна полиция, заплашвал да се самоубие