Още една линия от „Хеброс бус” ще  бъде разпределена към друг превозвач в консорциума след вътрешно споразумение, научи TrafficNews. Очаква се от 15 януари линия 6 да бъде изкарана от списъка на фирмата на Веселин Дошков и прехвърлена към „Автобусни превози” на Петко Ангелов.

Въпреки чие линия 6 е една от основните, които свързват „Западен” с „Източен” през „Централен”, изпълнението й в последните месеци е изключително слабо. Поради това линията е разпределена към Петко Ангелов с одобрението на „Организация и контрол на транспорта”.

Оттам се надяват, след като от „Хеброс бус” се освободят от линия 6, да прехвърлят автобусите към другите маршрути.  Така Дошков остава с четири линии, чието изпълнение също е много слабо, а някои са под минимума от 80%. Това са линии 7,29,37 и 99.

Недопустимо! „Хеброс бус” не изкара 70% от рейсовете си в Пловдив, фалитът е въпрос на времеЩе изготвим доклад към кмета – за прехвърляне на линии, или дори прекратяване на договора, каза шефът на ОКТ

Търпението на Община Пловдив се изчерпа: Взимат две линии от „Хеброс бус”Прехвърлят квотата на Община Пловдив към „Родопи” за маршрутите до Марково и Храбрино