Превозвачът „Хеброс бус” може да остане без още една линия в Пловдив. До преди няколко години Веселин Дошков изпълняваше 12 маршрута от общо 29 линии, а към днешна дата те са едва 4.  За по-малко от 2 години линиите 10, 20 и 6 бяха разпределени към другите водачи.

Още на 15 януари Веселин Дошков отстъпи автобуси с номерата 6 на „Автобусни превози”, като тогава той получи и ултиматум от Община Пловдив да преведе в ред останалите си 4 линии   - 7,29,37 и 99.  Срокът свършва на 15 февруари, но към момента не изглежда „Хеброс бус” да покрива критериите за тях.

В различни дни има неизпълнени с до 10 автобуса от общо 27 автобуса, които се движат по четирите линии, или над 30%.

Ако до две седмици той не започне да изпълнява курсовете си според разписанията, то от ОКТ ще поискат чрез вътрешно прехвърляне да се даде някоя от линиите на останалите превозвачи. При отказ от градските власти са заплашили, че ще прекратят целия договор, което засяга и останалите превозвачи, тъй като са в консорциум.

Взимат още една линия от „Хеброс бус” в Пловдив, поема я Петко АнгеловОт 15 януари линия 6 ще се обслужва от „Автобусни превози”