Минути след сигнала, че покривът на училище  „Душо Хаджидеков“ в центъра на Пловдив гори, на място дойде кметът Здравко Димитров.

„С всички сили съдействаме на огнеборците за потушаване на пожара. Светкавично реагираха общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“. За минути те доставиха цистерни с вода, осигуриха и автовишки“, каза Димитров.

Най-важното според него е пожарът да бъде овладян възможно най-бързо. Причините за избухването му предстои да се изясняват от компетентните институции. Общината ще направи оглед за нанесените щети, след което ще търси най-добрите варианти за учебни помещения.

В училището незабавно дойдоха и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметовете на общината Анести Тимчев и Стефан Стоянов. 

Директорите на „Чистота“ и „Градини и паркове“ Димитър Георгиев и Веселин Козарев също са тук. Те поддържат постоянна връзка както с кмета Здравко Димитров, така и с пожарната. Екипите и на двете предприятия са в готовност да доставят още цистерни с вода и до окажат друга помощ съобразно своята компетентност.

"Установени са извършителите. Те са в 4 районно и дават обяснения. Вероятно причината е небрежност при извършване на работни дейности!", заяви началникът на пловдивската пожарна Комисар Георги Мангараков.
 

 

Видеото е предоставено от Стефания Петкова