Пожарът в ОУ "Душо Хаджидеков" е потушен, съобщиха от пловдивската пожарна. Щетите по сградата са големи - целият покрив е изпепелен. 

В гасенето се включиха и общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“. За минути те доставиха цистерни с вода, осигуриха и автовишки с които помогнаха на огнеборците за потушаване на пожара.

„Сградата на училището има застраховка, която ще покрие щетите. Естествено няма да стане веднага, но училището ще бъде възстановено. Междувременно учениците ще бъдат прехвърлени“, посочи по-рано днес кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Причината за пожара вероятно е немарливост при ремонтни дейности. На покрива е имало работници, които са поставяли изолационна хартия. Тепърва ще се установява дали са били взети всички мерки за безопасност.

"Строителните работници, които са извършвали ремонта в сградата на ОУ „Душо Хаджидеков“, са установени и са в 4-то районно управление и дават обяснения. Вероятно причината е небрежност при извършване на работни дейности!", заяви шефът на РДПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков.