Веселин Козарев подава оставка днес и се оттегля от директорското място в ОП „Градини и паркове”. Това съобщи той в профила си във фейсбук. Според него вече новата власт под тепетата е готова с ново назначение за поста.

Ето и какво написа Козарев:

„Днес подавам оставка и напускам като директор на една от най-важните структури в Община Пловдив. Напускам общинското предприятие “Градини и паркове” по свое желание, напълно осъзнато.

Има вече нова власт в града под тепетата, уж като старата, но с нови хора. От една партия, а всъщност врагове.

Знаете ли, в предприятието, което управлявах през изминалите три тежки години на пандемия и инфлация, проблемите на най-нископоставените служители в Общината, всъщност са далеч от тези на политическия елит.

Преди 4 години и аз бях избран за общински съветник от “Съюз за Пловдив”, но оставих топлото място в местния парламент и излязох на студа и в калта - там до разбитите камиони на предприятието и до немотията на моите колеги. Направих го с ясното съзнание да дам част от най-активните си години в реалната работа за красотата на любимия ни град.

В работата си не съм прилагал двоен аршин и това може да бъде потвърдено от хората, които ме познават. Не съм делил обикновения човек от “големците”, и приятелите от недоброжелателите. Дано и подходът на наследника ми да е същият.

С новоизбрания кмет Костадин Димитров действаме в пълен синхрон. Сега, когато аз искам да напусна, той иска да назначи някой друг. Той е човек на честта, а честта е съвест. С чиста съвест мога да посрещна следващия директор и да му предам управлението. Ако е необходимо - ще бъда насреща.

Аз не получих достатъчно подкрепа нито от предишния кмет, а сега и от новия за реализирането на идеите, които имам, може би заради политическата конюнктура, в която се намирах. Надявам се наследникът ми да получи истински гръб от кмета и неговия екип, за да има шанса да направи необходимата реформа, както и да осигури достатъчно средства най-вече за достойно заплащане на труда на хората в ОП “Градини и паркове”.

Аз дадох всичко от себе си, работих с желание и със сърце, преживявах всяка критика, учех се от грешките. Пожелавам успех на новото управление и ще се радвам да постигнат много повече, отколкото аз успях за това Пловдив да бъде по-чист, зелен и красив!

Ето и акцентите от работата, която свършихме, аз и моят екип, през последните 3 години. Благодаря на всеки един, лично и поотделно!