Бегачи от Германия, Испания, Нидерландия и Франция са се записали за участие в първото издание на спортно-културния маратон на Пловдив Тепе Джамборе. До старта на състезанието остава по-малко от месец, а освен чужденци, в събитието се включват и семейства с деца. Вече са се записали няколко семейства с деца от 8 до 14 години.
 
Началото на спортно-културното събитие е  на 15-и юни. В 18 ч. бегачите ще стартират състезанието от Бунарджика, като ще трябва да преминат през всички тепета на града в 11-километровото трасе на Тепе Джамборе за по-малко от 3 часа. През целия маршрут на иновативния маратон има и културни събития, които да повдигат духа на бегачите и да ги нахъсват да избягат цялото трасе. Още след старта на Бунарджика, около Паметника на освободителите на хълма Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) е подготвила изненада за състезателите – фолклорен ансамбъл ще изпълни традиционно българско хоро. „Танцьорите ще поканят и всички участници в Тепе Джамборе да се хванат на хорото“, споделят организаторите.
 
Студенти от АМТИИ ще имат и два концерта – китарен и поп джаз, по маршрута на спортно-културния маратон. Първият е на Римския стадион, а вторият пред Академията.
 
Едно от тепетата на Пловдив, през което преминава маршрута на състезанието - Марково, към днешна дата не съществува. Изграденият там мол Марково тепе обаче също ще се включи в спортно-културното събитие. Състезателите ще преминат през самия търговски център, а вътре е планирано джамборе с DJ.
 
Организаторите от сдружение „Общо бъдеще“ инициират и редица погряващи събития през месец май. Така например пред входа на БН „Иван Вазов“ имаше салса джамборе с Румен и Юлия. Салса школата „Румен и Юлия“ ще участва и на 15-и юни, като отново ще предложи страстни танци и възможност бегачите в Тепе Джамборе да се включат.
 
Финалът на първия по рода си спортно-културен маратон, чийто домакин е Пловдив, е на Младежкия хълм. Там ще бъдат презентирани велосипеди ръчно изработени от Baraka Brothers, които залагат на персонализиран, модерен и айляшки дизайн.
Все още не е късно да се включите в изживяването Тепе Джамборе! Записванията са до края на месеца.
 
Запиши се тук.
 
Тепе Джамборе е част от Културния календар на града и се организира със съдействието на Община Пловдив.