Строителят на ул. "Даме Груев" в лицето на дружество „Парсек Груп“ ЕООД изпрати до TrafficNews право на отговор във връзка с репортажа направен от медията ни, след пускането на движението в участъка. От фирмата отбелязват, че ремонтът все още не е приключил на 100% и по улицата продължава да се извършват различни дейности, предстои засаждане на растителност и препроектиране около читалище „Христо Ботев“. 

Ето и позицията на дружество „Парсек Груп“:

Във връзка с направените констатации за липсата на „каквато и да е настилка“ и забелязаните „много „дупки“, следва да се има предвид, че същите представляват оградени места, предвидени за засаждането на растително във вегетативния период,
който е в края на месец ноември.

На следващо място, държим да уточним, че дейностите в участъка около читалище „Христо Ботев“ и английските дворове не са приключили, тъй като се очаква възлагане на препроектиране. На това се дължат и поставените огради.

Относно прикачената в галерията под номер 3 снимка, същата по никакъв начин не илюстрира неизпълнение на дейности по обекта. Отразените на същата отпадъци не представляват строителни такива и следователно тяхното извозване не е ангажимент на дружеството-изпълнител.

Новооткритата ул. „Даме Груев”: Рай за джигитите и ад за пешеходцитеИзпълнението до момента обобщено с едно изречение е „хубава работа, ама българска”