„Басейн „Нептун” е развалина, трябват сериозни инвестиции, за да може да бъде този обект конкурентен и да отговаря на съвременните изисквания. В същото време никой от Община Пловдив не се интересува от този обект – работи, дава някакви пари в бюджета и смятат, че всичко е наред”. Това заяви един от управителите на дружеството, което държа басейн „Нептун” Владимир Сотонов.

Както TrafficNews писа Община Пловдив пусна процедура за отдаването  на басейна под наем през закона за спорта,като договорът ще бъде за 10 години. Месечната цена ще е по 5 ст. на квадратен метър за открита площ и 15 стотинки за закритите площи.

На безценица: Дават на търг басейн „Нептун" за 5 стотинки на квадрат за 10 годиниБившите концесионери държат в момента плажният комплекс през клуб, който не развива спортна дейност

„ Дори тези 5 стотинки на квадратен метър са много, предвид състоянието на басейна. Там трябват сериозни инвестиции – да се оправят тоалетните и съблекалните, но най-важното е да се изградят нови пречиствателни съоръжения за водата. Аз съм строял този басейн през 2000 година,  емоционално обвързан съм с него. Може би и за това го държа и ще се явя на търга. Парите, които печелим, като махнем разходите са пренебрежимо малки, в сравнение с другите ми бизнеси”, каза Сотонов.  Той каза, че процедурата за 10 години все пак ще даде някаква сигурност и биха направили инвестициите в басейна, за да го подобрят.

„И аз не разбирам защо трябва да се дава на спортен клуб. Каква спортна дейност може да се развива там? Дори и друга процедура да се беше пуснала – за отдаване под наем на общинска собственост, разликата в наема не е особено голяма.  Както казах – никой от Община Пловдив не се интересува от басейна. Дори и на Коцето Георгиев(б.а. общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България”) с който се познавам добре, не обръща внимание”, каза Сотонов.

Според него дори концесия да се направи би било по-добре, за да може да има сигурност този, който го стопанисва.

„Това е най-големият басейн в Пловдив. Аз нямам нищо против някой да го вземе и да ги развива, но наистина да го направи, както трябва”, каза още бизнесменът.