Фирмата изпълнител „Еко Проект Пловдив“ е поискала затварянето на кръстовището на ул. „Царевец“ с „Пещерско шосе“, за да може да извърши дейностите по Южния обходен колектор.  По линеен график, това трябва да се случи за 3 месеца, като преминаването през кръстовището няма да бъде възможно. Това означава, че основната пътна артерия на район „Западен“ ще бъде непроходима поне за 3 месеца, което ще създаде сериозни трудности в придвижването.

Първо обаче от фирмата изпълнител трябва да приключат дейностите по колектора на кръстовищата на ул. „Царевец“ с бул. „Хаджи Димитър“ и „Солунска“.  Това се очаква да се случи до края на януари, като засега не се предвижда пълното им затваряне.

Голямото предизвикателство обаче ще бъде при дейностите на Пещерско шосе. Заради полагането на колекторите в новото  платно на ул. „Царевец“ не е ясно дали ще бъде възможно и преминаването като обход по ул. „Равнища“.

Все пак благодарение на препроектирането на Южния обходен колектор няма да се затваря изцяло движението по ул. „Царевец“,  като първо ще се изгради новото платно след намесата на ВиК.

Новият проект за ул. „Царевец” е готов, започват ремонта след пробива с „Модър”Южният обходен колектор ще бъде в новото платно, няма да затварят изцяло движението