Премахнаха алкохолните напитки от вендинг машина до детска площадка в Крумово след публикация на TrafficNews.

„След вашата публикация алкохола в машината пред дома на бившата кметица до детската площадка изчезна от вендинг автомата.  Дано да е за по-дълго. Благодаря!“, пише читателят.

Медията ни писа за казуса преди около седмица, когато бяха изпратени снимки на бира във вендинг автомата, който е позициониран до съоръжение за деца в селото.

Въпреки че в бирата няма високо съдържание на алкохол, тя представлява опасност за деца и непълнолетни, които биха понечили да си купят.

В магазините алкохолът не се продава за лица под 18 г., но няма кой да следи за неговата продажба при вендинг машините.

Тогава медията ни се свърза с кмета на Крумово, Стоян Минчев, който заяви, че автоматът се води на фирмата на майката на бившата кметица Румяна Самоковарева. Той е позициониран точно пред дома й, който за жалост е и до детската площадка.

„Не е регламентирано къде да се постави вендинг машина с алкохол в нея, дали на 200 м. от детска площадка или на 200 м. от училище. Леко абсурдно е.”, коментира той.

Автоматът е частна собственост и има пуснато заявление за троторано право, допълни той.

Свободен достъп за малки и големи: Кой сложи вендинг машина с алкохол до детска площадка в Крумово?Оказва се, че няма кой да следи продажбата на алкохолните напитки на непълнолетни