Пловдивски лекар изгони свой пациент след скандал. Това твърди мъж, който е посетил д-р Юзеир Егдемир в ДКЦ „Изток”. От здравното заведение обаче категорично отричат неврологът да е проявил грубо и неуважително поведение към пациента. Мъжът разказа, че е посетил невролога на 30 октомври с оплакване от главоболие.

„Докторът ме изпрати на скенер, след което взех резултатите и се оказа, че имам киста на мозъка. На 6 ноември отново го посетих. Погледна ми резултатите и потвърди кистата, след което го попитах какво следва и той ми каза „нищо”. Започнах да задавам въпроси, майка ми също беше с мен и след това започна да ми крещи да съм си търсил друг лекар, защото не съм го изчакал да довърши изречението си. Отказа ми лечение, изгони ме от кабинета и започна да говори на друг език”, разказа мъжът.

Медията ни потърси ДКЦ „Изток“ за коментар. От там посочиха, че в твърденията му категорично не отговарят на истината. Младежът е бил помолен да напусне кабинета, тъй като е демонстрирал непристойно поведение, задържал е прекалено много време лекаря, а отвън са чакали хора, които са били със запазен час за преглед.

„Изключително непристойно поведение беше проявено към доктор Егдемир. Той е професионалист и е изключително търпелив. В този случай момчето се държа наистина непочтено, провокираше го, крещеше. Въпреки че докторът го прие, изслуша го и му обясни ситуацията, той продължи да задава въпроси и да крещи. При тези обстоятелства докторът нямаше друг избор, освен да го помоли да напусне кабинета, тъй като това не е място, на което трябва да се крещи. Нас ни посещават болни хора, хора които чакат диагнозите си. Неприемливо е подобно поведение”, заявиха от ДКЦ „Изток“.

Мъжът добави, че е подал сигнал след случая и до Министерство на здравеопазването.