Най-голямата имотна сделка, която някога е реализирала община Пловдив бе подпечатана от общинския съвет. С 36 гласа „за”, 7 „против” и 1 „въздържал се” местният парламент одобри община Пловдив да плати 29 млн. лева на фирмата „Теа инвест”, която с данъци и такси ще нарасне до 36 млн. лева за имота от 67 дка до Гребната база.

След прекъсването в общинския съвет дебат по темата така и не се проведе, като директно се пристъпи към гласуване. За предложението за придобиване на имота гласуваха групите на ГЕРБ, „Кауза България”, „Съюз за Пловдив”, „Алтернатива за Пловдив” и независими общински съветници, а решението не срещна подкрепата на ДБ и ЗС „Александър Стамболийски”, а ВМРО, въпреки че бяха в залата не участваха в гласуването.

След предложението, кметът Здравко Димитров заяви, че не е имало друго решение за придобиването на имота.

„Нали всички искат там да си остане зелено. Собственикът на имота имаше ПУП и можеше да влезе да започне да строи, всеки говори как общината придобива имота, а защо никой не каже, как е бил изгубен той”, заяви кметът.

На въпрос защо не е взел думата след почивката той каза, че не му е била дадена възможност първия път, като е имало хора в залата , които целели да предизвикат хаос. На запитване какво ще прави „Теа инвест” с другите 13 дка, които си оставиха от огромния имот от 140 дка градоначалникът заяви, че няма информация.

Относно това дали община Пловдив може да си позволи в рамките на 3 години да плаща по близо 10 млн. лева на частната фирма, Зико каза, че се надява най-после държавата да си влезе в ролята и да помогне на Пловдив.

Освирквания заглушиха Зико, прекъснаха сесията на ОбС на точката за "Тея инвест"Общинарите не дадоха думата на гражданите, искащи да изразят позицията