Освирквания и иронични аплодисменти на протестиращи пловдивчани не позволиха на кмета Здравко Димитров да се изкаже за предложението за закупуване на 67 дка от „Теа Инвест” за 29 милиона лева. Заради насъбралото се напрежение, председателя на общинския съвет даде почивка от 20 минути, за да се охладят страстите.

По самото предложение заявка за изказване дадоха само от „Демократична България”, като Владимир Славенски предложи точката да се отхвърли. Предложението му срещна едва 6 гласа „за” в лицето на ДБ и ЗС „Александър Стамболийски”, а масово другите общински съветници, включително и групата на ГЕРБ, гласуваха „въздържал се”. Впечатление направи, че въпреки че бяха на местата си , съветниците от ВМРО и „Кауза България” не участваха в гласуването. 

Следващо предложение да се изкажат част от протестиращите отново не бе прието от общинарите, което се случва за пръв път от началото на мандата. Така точката след паузата ще се гледа по същество.

Припомняме, че  според предложението за закупуването на част от загубения парк Община Пловдив трябва да придобие 67 дка от терена за сумата от 29 млн. лева. Имотът от близо 80 дка е част от 140-те дка, които Община Пловдив загуби през смесеното  дружество,  което трябваше да създаде пловдивския Дисниленд.  

Останалите 49 дка бяха заменени от Община Пловдив, като дадоха на частната фирма „Тея инвест” последните апетитни общински имоти из целия град.

Как Община Пловдив прави мултимилионери - „Тея Инвест” вече взе имоти за десетки милиониПървата част на сделката градските власти замениха най-апетитните си парцели срещу 51 дка край Гребната база

„Спасяване на парк” или далавера за 30 млн. лева? Как Община Пловдив ще плаща за перфектния домОбщината придобива парцела от 67 дка чак през 2026-а , моли собственика да влиза в него