Община Пловдив пусна два търга за две култови заведения в Пловдив – бившият ресторант „Марбея“ и кафето към лятно кино „Орфей“. Те ще бъдат дадени под наем за периоди между 5 и 10 години

Бившият култов ресторант на Гребната база  е с начална тръжна цена от 1320 лева на месец.  Първоначално предложението на Община Пловдив бе за  цена по наредбите, която е за 0,30 лева на квадратен метър по коефициент, което правеше сумата от 240 лева.  След спорове в местния парламент сумата бе вдигната до 1320 лв. без ДДС. Търгът е на 11 май, като участниците трябва да предоставят и 2000 лв. депозит. Наемът е за 10 години сградата от 103 кв.м. плюс спомагателно помещение.

За малко общинарите да дадат ресторант "Марбея" край Гребната за 55 лева на месецИнвестиционно предложение от Гено Добревски за сградите бе входирано на сесията на местния парламент

Търгът за заведението към лятно кино „Орфей“ е за 5 години.  Кафе-ресторантът бе част от концесия, която изтече и той се върна за стопанисване на Община Пловдив заедно с киното, което бе реновирано.

Бъдещият наемател ще използва  пет самостоятелно обособени помещения, с обща площ 122,82 кв.м.   Началната тръжна цена е 838,93 лв. без ДДС, а депозитът за участие е 2000. Търгът ще се състои на 12 май.  

Община Пловдив пуска търг за заведението на лятно кино "Орфей"Предложение е внесъл в Общинския съвет Пламен Панов