Община Пловдив пусна нов конкурс за отдаване на имот от 100 кв.м на една от топ локациите в Кършияка. Със заповед на кмета Здравко Димитров отдела по общинска собственост ще търси наемател на парцела на кръстовището на бул. „Васил Левски” с „България” срещу популярното заведение „Ескейп”. Имотът, върху който има павилиони за бързо  хранене,  е част от 800 кв.м, чието отреждане е за зелени площ. Това е втората процедура за имота, след като първата бе обжалвана в съда, а след 2 години дела ВАС я отмени.

Критериите в конкурса бяха – 30% цена и 70%  „предложение, свързано с управлението на имота, благоприятно за Община Пловдив”. Фирмите, които се явиха бяха две– „Радира” ЕООД и „Олимп фудс” ООД.

Офертата на „Радира” е била размер на наем от 400 лв. на месец с ДДС.  Те са смятали да изградят павилион на стойност от 70 000 лева, който след това да остане за Община Пловдив. Отделно е записано, че ще се направи детска площадка, осветление и други на стойност от 80 000 лева, или обща инвестиция от 150 000 лева.

Другата фирма „Олимп фуудс” предлага наемна цена от 500 лева на месец с ДДС, а във втория критерии за управление на имота не са дадени конкретни ценови параметри, но са дадени различни концепции  и конкретни мерки за неговото облагородяване.  Комисията избира фирмата „Радира”, но след това   Административният съд, а след това и Върховният административен съд отменя конкурса заради неясните конкурсни правила.

Новата процедура също е обявена като конкурс,  като месечната цена е определената цена по Наредбата е 463 лв. с ДДС.  Другите  условия са предлагането на идейна концепция за общо архитектурно решение на терена с обяснителна записка, съдържаща детайлно описание на цялостното предложение за архитектурно оформяне, включително мерки, дейности и елементи на синтеза за осмислянето му като зона с подчертана търговска насоченост, чертежи и визуализации за изясняване в максимална степен на проектното предложение. Конкурсът ще се проведе на 25 август, а отдаването на имота ще бъде за 10 години.

Оферта за павилион на топ локация в Пловдив достигна до инвестиция за 150 хил. леваДаването под наем на 100 кв.м до зелена площ в Кършияка бе отменено от съда