Проекти за над 1 милион лева се предвиждат за облагородяване на градската среда в ЖР "Тракия" през тази година. Жителите на района ще се сдобият с чисто нов парк, който ще се разполага на поляната в близост до магазин „Лидл“, където до момента се разгръщаха гостуващи циркови представления. 

Проектът е на стойност 350 хиляди и предстои до дни да бъде отворена обществена поръчка, като вече е изготвено и техническо задание, това съобщи кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Тревното пространство ще бъде залесено и облагородено, като цялата озеленителна дейност ще бъде финансирана компенсаторно от собственик на друг имот, който не може да приложи озеленяването в терена си.

На територията от 10 декара ще бъдат разположени детска площадка, атракцион, сцена, пейки и други съоръжения за релакс и удоволствия. Ще бъдат изградени свързващи алеи и инфраструктура към близките сгради и магазини.

Поредният парк ще бъде опасан е габиони – специално съоръжение от мрежа и камък, което спира праха от булеварда.

От районната администрация се надяват до лятото работната дейност по обекта да започне, а паркът да е готов до края на годината.

Междувременно през идните месеци ще бъде продължено и облагородяването на парк „Лаута“, където ще бъде поставена чисто нова сцена с навес за занимания като танци и гимнастика. Тя ще бъде с големина около 100 кв.м.

Ще бъдат асфалтирани и някои напречни пътеки към главната алея в парка, очаква се да бъде подсилена и електрическата мрежа, което ще допринесе за по-добра организация и провеждане на големи събития от ранга на Народния събор, който за трета година ще се проведе в парка на 12 и 13 май.

Очаквате подробности за останалите проекти в района!