Поне още два месеца прелезите по бул. „Копривщица” ще останат в режим с постоянно вдигнати бариери.  Последният срок, който бе даден от НКЖИ за възстановяването на влаковото движение по линията Централна гара – Филипово бе месец март, но се налага срокът да бъде удължен.

„Предполагам, че месец май ще приключим с всички дейности по инфраструктурата и влаковото движение ще бъде възстановено”, заяви инж. Иван Бакалски, който  е ръководител на проекта за жп възел Пловдив.

Това означава, че десетките влакове с променено разписание от Централна гара – Пловдив, ще продължат да бъдат с временно. В момента редица от влаковете тръгват от жп гара Филипово, а пътници са превозват с автобуси от Централна гара.

Както TrafficNews писа пък проектът за вдигането на жп линиите по бул. „Копривщица” е вкаран в новата  оперативна програма „Транспортна свързаност”. Там обаче реалното строителство едва ли ще започне по-рано от 2027 година.

Относно другата част от проекта – пробива под Централна гара и затварянето на Бетонния мост, инж. Бакаласки заяви, че няма промяна в последно уговорените срокове. От НКЖИ вече са предали проекта на Община Пловдив, като се върви и към подписването на споразумение с фирмата изпълните „Трейс груп холд”.  През месец март се очаква издаването на строителното разрешение и затварянето му за движение – най-късно в началото на април.

Затварят Бетонния мост на първа пролет – ще е недостъпен 6 месецаВ седмицата на 22 март ще започне реконструкцията на съоръжението