Затварянето на Бетонния мост за преминаване ще се случи в седмицата на 22 март, потвърди ръководителят на проекта на жп възел Пловдив Иван Бакалски.

„Предвиждаме ограничаването на движението на Бетонния мост последната седмица на март. Възможно е да се забави с няколко дни до въвеждането на временната организация на движението”, заяви Бакалски. Той отново каза, че всички дейности трябва да приключат за не повече от 6 месеца.

На последната среща между Община Пловдив, НКЖИ и фирмата изпълнител „Трейс холд груп”  бе постигната договореност по четири основни точки.

Първата бе проектът да бъде преработен за постъпите от южната страна, а също така да се представи анекс, в който ясно е записани, че срокът за ремонта на Бетонния мост ще бъде шест месеца.

Този месец се очаква НКЖИ ще внесат искане за строително разрешение, което трябва да бъде извадено до началото на март. Когато от НКЖИ го получат те трябва да уведомят Турция, че спират влаковете по направлението София –Истанбул  за определения период. Така същинската работа по реконструкцията на моста може да започне в края на март – началото на април.

 В също то време тогава изтича и крайният срок за довършването на пробива „Модър-Царевец”, което ще даде алтернатива за предвижването между двата района.