Община Пловдив ще работи по изграждането на алтернативно пътно трасе на бул. „Александър Стамболийски”. От години казусът с решаването на проблема с движението в района има два варианта – да се разшири сегашният булевард, или да се изгради ново трасе в съседство. В миналия мандат кметът Здравко Димитров категорично говореше, че бул. „Александър Стамболийски” трябва да се разшири и дори започна да отчуждава имоти. Макар в програмата да имаше 59 частни имота по булеварда, администрацията на Зико съумя да завърши процедурата само за един.

Зам.-кметът по строителство Тошо Пашов заяви на брифинг, че към днешна дата няма логика този булевард да се разширява, а трябва да се търсят алтернативи.

"В  "Южен" една изоставена глуха линия, където има перспектива да се изгради улица, обслужваща кварталите.  На практика разширението на  "Александър Стамболийски" би излязло прекалено скъпо заради необходимите средства за отчуждаване на имоти. Със същите средства може да се изгради новият булевард”, каза Пашов.

Очаква се да се подпише споразумение между Община Пловдив и НКЖИ за имота, заедно с другите, нужни за пробива под гарата.

Кога ще е готов пробивът на гарата? Кметът даде сроковете за всички ремонти в ПловдивСпират ремонта на Рогошко шосе, докато трае реконструкцията на Брезовско

Разширението на бул. „Ал. Стамболийски” – възможно след 232 години при сегашния темп на работаЗа 4 години от 59 имота Община Пловдив е отчуждила едва един, мислят за алтернативния булевард