38-годишният фен на Ботев  Златомир Шопов, който стана известен като пловдивският Клайд след като открадна мерцедес от паркинг на развлекателен комплекс, отново бе осъден по Закона за футболното хулиганство.

Както TrafficNews съобщи при щателната проверка на един от контролно-пропускателните пунктове не е бил допуснат криминално проявен и осъждан пловдивчанин с наложена забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина.

 

Задържаха тийнейджър с дрога преди мача на Ботев в неделяЗаловени са още двама спортни хулигани

Той е имал действаща забрана да посещава футболни мачове заради хулигански прояви на мача между Локомотив и Ботев през 2022 година. Въпреки това той се е опитал да влезе на стадиона. След като не е бил допуснат до ст. „Христо Ботев” тази неделя за мача Ботев – Лудогорец, той е бил задържан, а след това и съден по бързата процедура. Той е получил наказание от още  две години да не посещава спортни мероприятия, а освен това ще положи 80 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Последната присъда на Златомир Шопов е от 2021 година, когато той заедно с негова приятелка, задигнаха мерцедес от паркинга на развлекателен комплекс.  Тогава той е намерил ключ за автомобила, като вместо да го предаде на охраната го е взел със себе си. След това се е върнал и се качил с момичето в автомобила. Сложил си гумени ръкавици и маска и казал на жената също да си сложи маска.  По-късно претърсили автомобила , обрали всички ценни вещи и го изоставили, тъй като разбрали, че е собственост на военнослужещ.

Шопов е известен фен на „канарчетата”, като в миналото е бил част от английската групировка на Ботев. След като се прибира от България, той става част от  друга фракция.  Има и други криминални прояви, като последно е работил в заведение, където е предизвикал бой с клиенти, които също били фенове на Ботев.

 

Пловдивските Бони и Клайд откраднаха мерцедес, обраха го и го зарязахаДвамата са задържани в ареста на Шесто районно

Пловдивските Бони и Клайд – безработни, криминално проявени гаджетаМъжът е добре познат в квартал Коматево