Пловдивски ученици направиха тур в една от най-забележителните сгради под тепетата – Централна поща.  Макар функциите  на пощите да затихват с дигитализацията, значението на институциите винаги ще е голямо.

В това се убедиха и учениците от IIа клас с класен ръководител Даниела Милева на пловдивското училище ОУ „Елин Пелин.  Те посетиха Централна поща в Световния ден на пощите, 9 октомври.

На входа на сградата ги посрещнаха Пепа Генчева – офис мениджър, Мария Караджова – ръководител направление и Таня Бекярова – контрольор експлоатационни служби. Разходката на учениците  започна от филателния магазин, който е единствен в южна България. Чуха беседа за филателията и разгледаха изложените марки. Запознаха се с един от най-старите филателисти в Пловдив и разбраха как филателисти от различни страни разменят пощенски марки. Децата пък подариха своите проекти за български пощенски марки.

Разходката им продължи с посещение на Пощенска служба и научиха за пътя на писмото. Срещнаха се с пощальони, които им разказаха за своята професия. В Писмовна служба научиха какво е това клеймо и разбраха какво съдържа то. Написаха писма на родителите си и ги пуснаха в пощенската кутия в Салона за обслужване на клиенти. Учениците си тръгнаха с много подаръци и емоции от видяното.