Над 100 млн. лева проекти очаква да започне Община Пловдив през тази година по европейски проекти. Индикативният списък с нови проекти, които се очаква да се реализират от 2024 до 2026 година, е с 13 обекта, като към тях трябва да се прибави и санирането на 32 блока с 62 млн. лева.  То е през Плана за възстановяване и устойчивост, като през него има  още 10 проекта.

Най-големият от тях е за 20 млн. лева и е за цялостна реконструкция и реформиране на Дома за стари хора "Св. Василий Велики". Ремонтът на 4 училища също са в списъка – за ОУ „Тодор Каблешков”, СУ „Св. Патриарх Евтимий”, ОУ "Димитър Талев” и ОУ "Яне Сандански".

Други  два проекта са за енергийна ефективност на общинската администрация – 1 млн. лева за сградата пл. „Стефан Стамболов” и Партийния дом със 7 млн. лева, като 2 млн. лева от тях са собствено съфинансиране.

Посякоха Община Пловдив с нова корекция – връща 700 хил. лева за санирането на 4 блокаНередности при избора на изпълнител са довели до 25% санкция по „Региони в растеж”

30 млн. лева се очакват по  ОП „Околна среда” – 28 млн. лева за подмяна на старите отоплителни уреди с екологични, както и  2 млн. лева за зелени мерки за намаляване на разпрашяването.

Тази година  са и финалните процедури по проекти от старата оперативна програма, като те са за над 150 млн. лева.  Почти всички от тях са завършили, като се очаква разплащане по тях.

Миналата година Община Пловдив даде 30 млн. лева безлихвени заеми, за да може да се разплати с фирмите, като през 2024-а чака верифицирането на разходите и възстановяването им в бюджета.   Не е сигурно обаче, че Община Пловдив ще получи всичките средства, а много вероятно по редица от тях да има сериозни финансови корекции. Те ще станат ясни до лятото, когато се очакват финалните решения на управляващите органи.

Община Пловдив подготвя поръчки за 125 млн. лева, големият въпрос е със санирането на блоковетеОт отпуснатите 100 млн. лева от бюджета за 6 проекта трябва да се пуснат процедури

Кметът довършва проектите на Зико, замразява ремонта на Рогошко шосе и две спортни зали123 млн. лева е капиталовата програма на Общината за 2024 година